Soğuk kış döneminin ardından gelen bahar insanlardan bazı olumsuz etkilerin yaşanmasında etki edebiliyor. Günlük yapılan işlerde bile sıkıntı duyulması, uyku hali ve sıkılganlık ise bahar yorgunluğunun bilinen en belirgin belirtileri arasında yer alır. Bu belirtiler ile baş edebilmeniz için aşağıda yer alan uygulamalara yer verebilirsiniz. Bu uygulamalara yer açmanıza rağmen durumun devam etmesi söz konusu olduğundan uzmandan yardım isteyebilirsiniz.
Neler Yapılabilir?
- Kış döneminin sonlarına doğru özellikle beslenme dengesine dikkat edilmesinin yanı sıra vitamin takviyesine de yer açılması önerilir.
- Dinlenme ve uyku saatlerinize dikkat ederek bu dönemde ideal uyku dengenizin korunmasına ve vücudunuzun yeterli şekilde dinlendiğinden emin olmanız önemlidir.
- Susuz kalan bedende metabolizmanın yavaşlaması ile karşılaşılabilmektedir. Bu sebep ile kış aylarında da bahar geçişinde de su dengesinin korunması gerekir. Susuz kalan bedende yorgunluk yoğun olarak hissedilebilmektedir.
- Düzenli olarak egzersiz yapmak, spor faaliyetlerine yer açmak bahar yoğunluğu ile mücadele etmenize destek olur. Bu aktivitelere yer açarken yürüyüş, koşu, bisiklet gibi birçok farklı seçime yer verebilirsiniz.
- Bahar yorgunluğu ile mücadele etmek için baharın gelişini beklememeniz önemlidir. Bu sebep ile kış aylarının sonunda gerekli önlemleri alarak uygulamalara bu dönem içinde yer vermeniz baharın gelişinden bedensel olarak etkilenmemenize destek olur. Böylelikle geleceğe yatırım yapmanın da bedensel olarak avantajını elde edebilirsiniz.