Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, çalışanlarının dünyanın az gelişmiş ülkelerindeki internet sorunlarını anlayabilmesi için yeni bir uygulama başlatıyormuş. Buna göre merkezi California’da olan merkez bina çalışanlarına Salı günleri bir saat boyunca 2G hızında internet sunulacakmış.
Böylece çalışanlarda gelişmekte olan ülkelere karşı empati yaratılacakmış. Modern dünyada 3G ve 4G erişimiyle internet kullanılırken, Asya ve Afrika ülkelerinde hala 2G teknolojisi yoğun olarak kullanılıyor. 2G ile basit bir internet sayfasının açılması bile iki dakikanın üzerinde gerçekleşiyor. Bu yüzden Facebook’un önüne koyduğu hedeflerden biri sayfasının düşük hızlarda dahi rahatça açılmasını sağlamakmış.
Çareler Bunlar mı?
Bu çeşit yoksulluk dersleri çare midir? Facebook’un dünyadaki iyi ve kötü etkileri artık herkesçe kabul ediliyor. Çok bilinen ve işe yarar bir iletişim platformu olduğu doğru. Ama insanların kaçamak ilişki yaşamak amaçlı kullandığı da doğru. Dünyada yaşanan her üç boşanmadan biri artık Facebook nedenli. İyi veya kötü olsun günümüzün gerçeği. Sorun daha derinlerde.
Teknolojinin ve dünyanın diğer nimetlerinin adaletsizce paylaşımında. Bunlara doğal kaynakları, petrolü ve suyu eklersek sorun artık bir saatlik empati gibi sözde çarelerle halledilemeyecek kadar büyüyor. Ve Facebook çözümlerinden çıkıp çok büyük bir dünya sorunu haline geliyor.